Meten is Weten

Waarom meten?

Om lekker in je vel te zitten en optimaal te functioneren is een aantal systemen in je lichaam van cruciaal belang: je neurotransmitterhuishouding, de conditie van je darmen, je ontstekingsgevoeligheid en je genen. Als hier een probleem zit, is het haast onmogelijk om gezond en vitaal te zijn!

Dankzij de huidige technieken is het mogelijk om een grondige analyse hiervan te maken. Je weet waar je aan toe bent en de test kan de basis vormen voor een op maat gemaakt plan van aanpak.
Hieronder vind je meer informatie over de testen die we bieden.

Onze werkwijze

Wanneer je wilt weten hoe het bijvoorbeeld met jouw omega 6 / omega 3 ratio gesteld is of hoe jouw neurotransmitters functioneren klik dan op inschrijven. Je komt dan op het inschrijfformulier en vult de gevraagde gegevens in. Zet heel duidelijk neer welke test je aanvraagt!

Binnen 5 werkdagen ontvang je een factuur, zodra je deze hebt overgemaakt wordt de test je toegezonden per post. Alleen de neurotransmittertest ontvang je per mail. De andere testen ontvang je via de post.

Het testrapport ontvang je bij:

  • de neurotransmittertest binnen 3 werkdagen
  • het laboratoriumonderzoek van de omega 6 / omega 3 test ontvang je rond de 6 weken
  • het laboratoriumonderzoek van je DNA/genen onderzoek ontvang je rond de 8 weken
  • het laboratoriumonderzoek van je feces/darm onderzoek ontvang je rond de 4 weken

De gegevens die je op onze site invult worden beveiligd verzonden en niet aan derden verstrekt.

Omega 3/omega 6 ratiotest

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Net als vitaminen, mineralen en bepaalde aminozuren kan ons lichaam ze niet zelf aanmaken. We kunnen omega 3 vetzuren dus alleen binnen krijgen door middel van ons voedsel en/of suppletie. Deze vetzuren zijn van belang voor talloze processen in ons lichaam. Ze zorgen onder andere voor de juiste werking van de celmembranen, spelen een grote rol bij zwangerschap en de vorming van ons brein en de verhouding tussen omega 6 en omega 3 heeft een groot effect op pijn en ontstekingen.

Voldoende omega 3 vetzuren is een belangrijke peiler voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Lees meer / inschrijven

Neurotransmittertest

Als je een gezond werkend brein hebt, vuren je neurotransmitters veelvuldig af. Neurotransmitters hebben een boodschapperfunctie. Ze zijn betrokken bij alles wat je doet: bewegen, denken en voelen (inclusief pijn beleven). Bij gezonde spiegels van neurotransmitters in je brein werkt je geheugen goed, ben je alert, kun je makkelijker leren en ben je emotioneel stabiel en flexibel. Je kunt je dus heel makkelijk aanpassen aan een veranderde situatie en daarbij heb je het vermogen om tot rust te komen. Wanneer je neurotransmitters minder functioneren kan je dat bijvoorbeeld merken aan regelmatig terugkerende gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, veranderde pijnwaarneming, ongeremde eetlust of juist gebrek aan eetlust, onvoldoende controle over je emoties, stemmingswisselingen, vermoeidheid en een verminderd zelfvertrouwen. Door de invloed die neurotransmitters hebben op het hele reilen en zeilen bepalen ze mede een stukje van je persoonlijkheid.

Het in kaart brengen van je neurotransmitters geeft inzicht in waarom je emotionele of mentale klachten ervaart, of waarom je niet optimaal presteert op je werk, op school of in je thuissituatie.

Lees meer / inschrijven

Darm/faecesonderzoek

CelWijs werkt op dit moment nog aan de tekst over het darm/faecesonderzoek. Het onderzoek is wel al aan te vragen.

Wil je meer informatie over het onderzoek, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Lees meer / inschrijven

DNA/genenonderzoek

Het is een prachtige vooruitgang van de techniek dat je nu een flink aantal van je genen kunt laten onderzoeken op veel voorkomende mutaties. Mutaties zijn veranderingen binnen het gen. Zo’n verandering kan in de loop van je leven tot ziekte gaan leiden. Dan heb je ‘alles’ al geprobeerd en toch blijf je moe, of ben je regelmatig ziek of heb je zelfs een chronische ziekte, hart- of vaatziekte  of kanker ontwikkeld.

Je genen kun je niet veranderen. Wel kun je met je voeding en leefstijl gericht rekening gaan houden met het pakket genen dat je hebt gekregen. Zodat je gezonder en vitaler oud kunt worden.

Lees meer / inschrijven
PatrciaenPennyMeten is weten