Cursusinfo Bijvend Slank

Cursusaanbod

Voel je je te dik? Of heb je regelmatig last van allerlei vage klachten? Of kom je energie te kort, zou je veel meer uit je handen willen krijgen dan je nu lukt?

Ons programma bestaat uit vijf stappen:

Nieuwe weg inslaan:

Gefeliciteerd! Je hebt besloten om op een positieve manier veranderingen aan te brengen in je leefstijl! In het kader van jouw leefstijl gaan we je persoonlijke situatie in kaart brengen. Waar sta je nu en wat wil je bereiken en hoe ga je dat doen.

Bewust anders leven

Wat is nu eigenlijk gezonde voeding, daar gaan we uitgebreid aandacht aan geven. We gaan in op welke voeding energie aan je gaat geven en welke voeding je energie gaat kosten. Je krijgt inzicht in de werkingsmechanismes van je lichaam die je voedings- en bewegingspatroon aansturen. Daarnaast krijg je inzicht in de invloed van ons brein op je eetgedrag en energieniveau. Je wordt je ook bewust van de overtuigingen die jouw leefstijl tot op heden bepaald hebben. Onze cursus leert je bewuste keuzes te maken.

Nu doorzetten

In het leven krijgen we te maken met situaties die ons stress opleveren, waardoor de kans groot is dat je terugvalt in je oude bekende patroon. Tijdens de cursus ga je technieken leren waardoor je stress op een andere manier kunt opvangen. Je krijgt ook twee een-op-een-consulten met een van onze coaches die je daarin gaat begeleiden, zodat je in je kracht blijft.

Energiek en slank

Je ziet al resultaat, je bent goed op weg. Je leert weer genieten van bewegen, en je voelt je steeds beter. Je bemerkt dat je meer energie hebt gekregen, en weer zin krijgt om dingen aan te pakken. Je bent je steeds meer bewust geworden van de enorme invloed van je voeding en leefstijl op je gezondheid. Je hebt inzicht gekregen in de werkingsmechanismen van je lichaam en hebt daardoor de keuze gekregen hoe je je lichaam wilt supporten.

Blij met jezelf in je lijf

Als je in de spiegel kijkt zie je dat er al flink wat kilo’s zijn verdwenen doordat je aan een gezonde leefstijl bent begonnen. Je bent of leert trots op jezelf te zijn. Heerlijk om te zien dat je buikje is afgenomen of de vetrollen aan het verdwijnen zijn. Lekker om ’s ochtends op te staan en zin te hebben om aan de slag te gaan. Blij met jezelf in je lijf!

Cursus : Slank en energiek met Blijvend slank

Opzet van de cursus

 • Gratis informatieavond op 20 september 2017 en 10 januari 2018 van 19.30 tot 21.00 uur
 • 9 cursusavonden van 19.30 tot 22.00 uur
 • 1 individuele sessie van 1,5 uur op afspraak

Locatie :
Kapittelweg 2a,
1216 JE Hilversum

Je investering:   € 1.250,00.
Inclusief koffie, thee en lesmateriaal

Data: woensdagavond 2017

 • Start: 4 oktober 2017
 • 11 oktober 2017
 • 25 oktober 2017
 • 1 november 2017
 • 8 november 2017
 • 15 november 2017
 • 22 november 2017
 • 29 november 2017
 • 13 december  2017

Data: woensdagavond 2018

 • Start: 17 januari 2018
 • 24 januari 2018
 • 31 januari 2018
 • 7 februari 2018
 • 21 februari 2018
 • 14 maart 2018
 • 28 maart 2018
 • 11 april 2018
 • 25 april 2018

Blijvend slank

Back to basic: Een natuurlijke leefstijl
Blijvend slank staat voor een leefstijl die tot een gelukkig gevoel over jezelf leidt. ’s Ochtends blij wakker worden, vol energie je dag beginnen.

Hoe doe je dat?
Je begint met een natuurlijke leefstijl door veel verse onbewerkte producten te eten. Je eet gezonde koolhydraten in plaats van ‘lege koolhydraten’ die vol gluten zitten. Je eet lekkere eiwitten in de vorm van vis, eieren en vlees.

Je eet fruit, niet alleen voor alle gezonde vitaminen, mineralen en enzymen die deze bevatten, maar ook om lekker van zoetigheid te kunnen genieten

Je gaat  ‘nieuwe’ groentes ontdekken en heerlijke kleurrijke maaltijden daarmee samenstellen. Je gaat ook leren op welke momenten je het beste kunt bewegen en welke beweging voor jou het beste resultaat geeft. Je gaat samen met ons onderzoeken wat gezonder voor ons lichaam blijkt, regelmaat of flexibiliteit. Je gaat na een tijdje stoppen met kwakkelen en je futloos voelen, langzaam maar zeker ga je weer bruisen van de energie.

Je gaat dus beter leren luisteren naar je lichaam, waardoor je bewuste keuzes kunt gaan maken. Je gaat een positieve houding ontwikkelen ten opzichte van eten en je lichaam. Je ontdekt wat echt lekker eten is!

Je gaat weer leren genieten van je eten!

Waarom voor Blijvend slank kiezen?

Samen sta je sterk!

Vanuit welke principes werken wij?

 • kPNI
 • NLP ongewenste patronen en overtuigingen, het onbewuste, je mogelijkheden (je potentieel). Helpt in het veranderingsproces en het ondersteunt op positieve wijze in het behalen van het doel dat je wilt bereiken.
 • Mindfulness aandachtsoefening naar de honger toe.
 • Naar de laatste wetenschappelijke onderzoeken

Gezond eten, gezond leven

Onze methode helpt je met praktische tips om op een gezonde en makkelijke manier plezier te beleven aan gezond eten en afvallen.
Niet alleen door kennis en inzicht van goed voedsel en de invloed van voedsel op ons lichaam, maar ook door onze eigen denkpatronen te leren kennen die ons aanzetten tot de (verkeerde) keuze van ons eten. Leuk en boeiend!

Denk je er al veel over te weten maar wil je voorkomen steeds weer terug te vallen, dan zit je goed bij Blijvend slank.
Op onze site vind je basisrecepten, tips, informatie over voeding en de invloed van onze psyche om een nieuwe leefstijl aan te gaan.

Wie Zijn Wij?

Patricia Gaasenbeek is psychosociaal en natuurgeneeskundig therapeut, en werkt vanuit de principes van de voedingsgeneeskunde. Hiervoor is diepgaande kennis vereist van zowel de orthomoleculaire geneeskunde als van de Psycho Neuro Endocriene Immunologie. Blijvend studeren is van groot belang voor mij. Ik volg steeds middels studie de laatste wetenschappelijke onderzoeken op het terrein van de stoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond en optimaal te kunnen functioneren. Een gezonde energieke leefstijl heeft dan ook van jongs af aan mijn interesse gehad, dus lang jong blijven.

In mijn centrum voor chronische ziekten en aandoeningen werk ik met chronisch zieke mensen die door een andere leefstijl dan ze gewend waren, ongelooflijke veranderingen ondergaan. Voor relatief gezonde mensen die alleen overgewicht hebben, kan dit nog veel sneller gaan. Ik kijk naar de gehele mens in al zijn facetten. Ik werk vanuit een diepe bezieling. Het is mijn missie om kwaliteit van leven te verbeteren, niet alleen voor mijzelf en degenen die mij lief zijn maar ook voor eenieder die dit wil.

Patricia Gaasenbeek werkt vanuit AAratio De Praktijk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pulvinar elementum integer enim neque volutpat ac. Facilisis gravida neque convallis a cras. Dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit ullamcorper dignissim. Volutpat commodo sed egestas egestas. At urna condimentum mattis pellentesque id nibh tortor id. Odio ut enim blandit volutpat maecenas volutpat blandit. Sodales neque sodales ut etiam sit amet. Cursus mattis molestie a iaculis at erat. Proin nibh nisl condimentum id venenatis a condimentum vitae. Vivamus at augue eget arcu dictum varius duis. Nisi lacus sed viverra tellus in hac habitasse platea.

Waarom wij bij elkaar gekomen zijn

Wij hebben elkaar ontmoet op professioneel gebied en voelden gelijk een klik. We hebben dan ook al snel onze expertises samengevoegd omdat wij ervan uitgaan dat wij samen nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan mensen die dat nodig hebben. Onze gezamenlijke interesse in voeding en psyche heeft ervoor gezorgd dat wij iets samen wilden opzetten voor het verbeteren van kwaliteit van leven.

Ons motto is dan ook: Gezond eten is gezond leven. Onze samenwerking bleek vruchtbaar en groeide al snel uit tot Blijvend slank. Zodat het nu gelukkig voor iedereen tot de mogelijkheden behoort met onze visie aan de slag te gaan.

Onze missie en visie

Voeding is een relatief simpele manier om preventief en zelfstandig aan je gezondheid te werken.
Er worden heel veel boeken op de markt gebracht over deze onderwerpen, wat het er voor jou niet eenvoudiger op maakt. Want wat is waar en wat niet? Wat werkt voor jou, en wat voor een ander, en waarom is dat zo? Welke kernovertuiging speelt een rol bij jouw voedingskeuze en leefstijl? Zondig je als je chocolade of chips eet of ben je dan juist van het leven aan het genieten? Onze missie is dan ook om je bewuster te maken van je keuzemogelijkheden. Wij geven informatie naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, waardoor je weer grip krijgt op je voeding en leefstijl. Kortom meer geluk en energie, door te weten wat je doet en waarom je dat doet!

Wij gaan met onze visie uit van de volgende vooronderstellingen:
*    Wat de één kan, kan de ander leren.
*    Alles wat wij doen, heeft een positieve intentie.
*    Mensen hebben hulpbronnen beschikbaar voor positieve
verandering

Recepten

Salade Ossehaas: Gemengde salade met ossenhaaspuntjes (100 gram), fijngesneden ui, champignon en dressing van honingmosterd met pijnboompitjes.

Lekker bewegen is leuk

Dagelijks lekker bewegen zorgt ervoor dat wij ziekten kunnen voorkomen. Het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 neemt sterk af en tegelijkertijd draagt lekker bewegen bij aan de preventie van kanker. Bewegen helpt je ook om op het gewenste lichaamsgewicht te komen, waardoor je je weer lekker in je vel gaat voelen. Sporten draagt bij aan het sneller afvoeren van de afvalstoffen in het lichaam, die met name bij afvallen vrijkomen. Bovendien heeft sporten een positieve uitwerking op ons humeur.

Waar kan je nu al mee starten?
Neem je dagelijkse activiteiten eens onder de loep, wat zou je kunnen veranderen? In plaats van met de auto op de fiets naar je werk gaan of boodschappen doen. Bijvoorbeeld langer met de hond wandelen, tijdens de lunchpauze even naar buiten, actiever tuinieren of de badkamer met kracht soppen. Als je meer wilt bewegen is sporten effectief. Kies wel een sport die echt bij je past. Wij vinden het belangrijk dat je er vooral plezier aan beleeft. Sport je liever samen met iemand anders, zoek dan een sportmaatje of sluit je bijvoorbeeld aan bij een wandelclub.

Veel mensen weten dit en hebben al verschillende pogingen gedaan. Toch bewegen ze te weinig en gaan zich steeds minder energiek voelen. Hoe komt dit? Welk werkingsmechanisme van ons lichaam zit hierachter en hoe kunnen we dit beïnvloeden? En wanneer is het goed om te bewegen en wat voor soort beweging helpt het beste bij afvallen?

In deze cursus gaan we in op bovengenoemde vragen en helpen u op weg om te gaan genieten van beweging in al zijn lekkere vormen.

De invloed van onze psyche

We worden vanuit ons onbewuste gedreven door gevoelens waarvan we ons dus niet bewust zijn. En zo kan het komen dat je tegen jezelf zegt ‘ik ga nu stoppen met snoepen’, en ondertussen ga je steeds meer snoepen. Hoe kan je daar verandering in brengen? Wij willen je in deze cursus leren om te ‘spelen’ met je brein, zodat je je brein bewust leert in te zetten om je te helpen je doel te behalen.

Ook kan het zijn dat je brein je als het ware vertelt dat je het rustig aan moet doen, vooral niet teveel moet bewegen. En dat terwijl je zelf net plannen had gemaakt om meer te gaan bewegen. Hoe kan dit? Hier zit een werkingsmechanisme van je lichaam achter. Je lichaam geeft aan je brein door dat je je energie moet sparen en vervolgens gaat je brein je aanzetten tot het nemen van meer rust in plaats van meer beweging. Hoe kan je dit mechanisme turnen, zodat je weer grip op jezelf krijgt?

Hoe zal het zijn als je je gezond, slank en energiek voelt? Als je weet wat er in je brein gebeurt en waardoor, en hoe je dit kunt beïnvloeden. In onze cursus wordt niet alleen veel aandacht aan voedsel en de werkingsmechanismen van het lichaam besteed, maar ook aan de invloed van onze psyche op de door ons (tot nu toe) gekozen leefstijl. We doen dit met speelse oefeningen zodat het een leuke ontdekkingsreis wordt. Je zult versteld staan van het inzicht dat je in je eigen denken en voelen krijgt. Zo wordt afvallen een leuke en positief gerichte uitdaging, die je zoveel meer kan brengen dan het ideale gewicht. Je gaat inzien dat je als persoon even waardevol gebleven bent, ook al heb je overgewicht. Je bent het waard om dat te beseffen en je tegelijkertijd lekker in je lijf te voelen

Mythes

 • Melk is goed voor elk.
 • Begin de dag met een stevig ontbijt.
 • Eet iedere twee uur iets ter bevordering van de stofwisseling.
 • Veel koolhydraten heeft het lichaam nodig.
 • Gezond eten is niet lekker.
 • Afvallen doe je door calorieën te tellen.
 • Sporten na het eten ter bevordering van de spijsvertering.
 • Energie krijgen wij uit suiker.
 • Van vet eten word je dik.
adminCursusinfo Blijvend Slank