Blijvend slank

Lekker gegeten, veel gegeten en je heerlijk voelen. Dat is wat we willen, en waarom, omdat dat natuurlijk is.

Een goed gewicht zodat je gaat stralen als je naar jezelf kijkt. Je soepel en makkelijk kunnen bewegen, sterker nog zin in bewegen krijgen en je daar fantastisch bij voelen. Het is makkelijker te realiseren dan je denkt.

Lees meer

Waarom voor Blijvend slank kiezen?

 • Support en steun van de groep om succesvol verandering in je voedingspatroon aan te brengen.
 • Een steuntje in je rug van ‘je bondgenoten’ door het delen van ervaringen met elkaar.
 • Deskundige begeleiding door de coaches.
 • Waardevolle ervaringen opdoen tijdens oefeningen.
Lees meer

Wil je alvast een voorproefje bestel dan ons gratis E-book

 • De eerste stap op weg naar een gezonde leefstijl
 • Mindfulness
 • Eenvoudige effectieve oefeningen
 • Begin boodschappenlijstje
 • Leuk en makkelijk leren bewegen
 • Onze ervaringen met deelnemers
 • Waarom we samen zijn gekomen
Bestel Gratis E-book

Blijvend slank

Lekker gegeten, veel gegeten en je heerlijk voelen. Dat is wat we willen, en waarom, omdat dat natuurlijk is. Een goed gewicht zodat je gaat stralen als je naar jezelf kijkt.

Je soepel en makkelijk kunnen bewegen, sterker nog zin in bewegen krijgen en je daar fantastisch bij voelen. Is dat moeilijk te realiseren of blijkt dat veel makkelijker dan je denkt?

Lees Meer

Waarom voor Blijvend slank kiezen?

 • Support en steun van de groep om succesvol verandering in je voedingspatroon aan te brengen.
 • Een steuntje in je rug van ‘je bondgenoten’ door het delen van ervaringen met elkaar.
 • Deskundige begeleiding door de coaches.
 • Waardevolle ervaringen opdoen tijdens oefeningen.
Lees Meer

Cursusaanbod

Weeg je meer dan je lief is?

Of heb je regelmatig last van allerlei vage klachten?

Of kom je energie te kort, zou je veel meer uit je handen willen krijgen dan je nu lukt?

Doe dan mee met ons 5-stappenplan.

Lees Meer

Wie zijn wij?

Patricia Gaasenbeek is psychosociaal en natuurgeneeskundig therapeut, en werkt vanuit de principes van de voedingsgeneeskunde. Ze werkt op basis van diepgaande kennis vanuit zowel de orthomoleculaire geneeskunde als van de Psycho Neuro Endocriene Immunologie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Euismod lacinia at quis risus sed vulputate. Laoreet non curabitur gravida arcu ac. Scelerisque felis imperdiet proin fermentum leo.

Lees Meer

Onze missie en visie

Wij geloven dat iedereen in staat is een gezonde leefstijl aan te gaan. Een gezond mens staat ’s ochtends blij en vol energie op en heeft een positief zelfbeeld. Wij vinden het belangrijk dat iedereen ervaart dat gezond eten lekker en betaalbaar is.

Lees Meer

Recepten

Salade Ossehaas:

Gemengde salade met ossenhaaspuntjes (100 gram), fijngesneden ui, champignon en dressing van honingmosterd met pijnboompitjes.

Lees Meer

Lekker bewegen is leuk

Door lekker te bewegen voelen we ons fit, energiek en gezond. Zorgen en spanningen verdwijnen naar de achtergrond als je lekker aan het bewegen bent.

Je slaapt ook beter waardoor je weer fitter op staat. Maar er is meer!

Lees Meer

De invloed van onze psyche

We willen het één en we doen het ander, komt je dat bekend voor? Waar komt dat uit voort?

Wist je dat we voor 95% uit ons onbewuste handelen en dus maar voor 5% uit ons bewuste?

Lees Meer

Mythes

 • Melk is goed voor elk.
 • Begin de dag met een stevig ontbijt.
 • Eet iedere twee uur iets ter bevordering van de stofwisseling.
 • Veel Koolhydraten heeft het lichaam nodig.
Lees Meer

De eerste stap op weg naar een gezonde leefstijl

Wat is nou eigenlijk een gezonde leefstijl? Heb je daar wel eens over nagedacht? Zou het bijvoorbeeld natuurlijk zijn dat je je eten op een paar meter afstand, altijd tot je beschikking hebt? Dat je er niets anders voor hoeft te doen dan een paar meter lopen en dan kun je eten. Dat lijkt volkomen normaal want zo zijn we opgevoed, maar is dat echt zo normaal?

Hoewel ook wij dankbaar gebruikmaken van een koelkast en de supermarkt, is het goed je te realiseren welk een impact deze moderne Westerse leefstijl op onze gezondheid heeft.

Invloed van leefstijl op je gezondheid

Hoe bewust ben jij je van de invloed van jouw huidige leefstijl op je gezondheid? Wist je dat iedere 2 uur iets eten bijvoorbeeld, een koekje, een snoepje, een appel, etc. heel belastend voor je gezondheid is en dat drie eetmomenten op een dag gezondheidbevorderend zijn?

En hoe bewust ben jij je van de invloed van je psyche op je leefstijl en gezondheid? Wist je bijvoorbeeld dat acute stress gezond is voor je systeem, terwijl de tegenwoordig zo ontzettend veel voorkomende chronische stress een ware aanval op je gezondheid is?

Wist je bijvoorbeeld dat sporten na je eten ongezond is terwijl sporten voor je eten heel gezond is?

Met bovengenoemde vragen hopen we je wat aan het denken gezet te hebben, want gezondheid in onze Westerse samenleving begint bij bewustwording en inzicht in wat je voorgeschoteld wordt en wat dat doet met je gezondheid en je gewicht.

In één keer je voeding omgooien is best zwaar voor je lichaam. Alle werkingsmechanismen van je lichaam zijn ingesteld op je huidige leef- en voedingsstijl en proberen deze zo goed mogelijk op te vangen. Een verandering, ook al is deze ten goede, vraagt niet alleen de nodige aanpassing van deze werkingsmechanismen maar ook van ieder orgaan op zich.

Je darmen kunnen het bijvoorbeeld moeilijk krijgen in het begin. Deze zijn vaak helemaal niet meer gewend aan het verwerken van gezonde vezels.

Je lever zal het moeilijk krijgen, deze begint met ontgiften op het moment dat er minder belastend gegeten gaat worden. Dit kan ook klachten veroorzaken zoals:

 • hoofdpijn
 • wazig zien
 • vermoeid
 • hongergevoel
 • trillerig/zwak gevoel (dit laatste komt ook door insulineres.)
 • er slecht of minder goed uitzien
 • jeukerige huid en soms zelfs huiduitslag
 • diarree of dunne ontlasting

etc.

Ervaringen uit de praktijk

Eindelijk afvallen

Een vrouw die al jaren op een ‘koolhydraatstofwisseling’ zit, komt met de vraag hoe ze kan afvallen. Ze is al zes jaar bezig, ze sport 3 keer per week intensief op de sportschool. Daar wordt haar verteld dat ze het beste zes keer per dag kleine porties kan eten, wil ze op het juiste gewicht komen. Na jarenlang vanalles geprobeerd te hebben komt ze bij één van ons en krijgt alles uitgelegd over de gevolgen van zes keer per dag eten, voor je gewicht en gezondheid.

Ze is verbaasd. Ze had zich ook altijd braaf aan de ‘schijf van vijf’ gehouden en begreep niet waardoor ze na jaren inspanningen om af te vallen toch flink te dik bleef. Na uitgebreid alles met haar doorgesproken te hebben gaat ze enthousiast en met hernieuwde hoop de deur uit.

Resultaat van een nieuwe leefstijl

Na twee maanden komt zij terug, nog enthousiaster dan ze ging. Voor het eerst valt ze af, ze is inmiddels 7 kilo kwijt en voelt zich veel beter dan ze zich in jaren heeft gevoeld. Ze is zo blij dat ze eindelijk ‘de sleutel’ heeft gevonden en daadwerkelijk afvalt, en dat terwijl ze zich lekker vol mag eten.

Ze pakt dit op als haar nieuwe leefstijl en komt binnen enkele maanden op haar streefgewicht. Ze voelt zich weer lekker in haar lijf en opnieuw aantrekkelijk als vrouw. Haar huid is fris gaan stralen, haar haren zijn gaan glanzen. Ze heeft veel meer energie dan daarvoor en voelt zich van binnenuit gelukkiger, wordt ’s ochtends weer blij wakker, heeft weer energie en zin om van alles aan te pakken.

Weer energiek en blij

Ons lichaam heeft de juiste bouwstenen nodig om goed te kunnen functioneren. Als we jarenlang de verkeerde voeding tot ons nemen en dan ook nog te vaak gaan eten gaat het uiteindelijk mis.

adminCursus Blijvend slank